Vnebovzeti mojstri

Kdo so Vnebovzeti Mojstri?

Vnebovzeti Mojstri so razsvetljena duhovna bitja, ki so nekoč živela utelešena na Zemlji, ravno tako kot mi. Tekom mnogih življenj so z predanostjo in prizadevanjem izpopolnili svoje poslanstvo in razlog – Božji Načrt za bitje – ter se povzdignili nazaj k Božjemu viru in se združili z njim. Nekoč so imeli fizična telesa tako kot jih imamo mi, sedaj pa živijo v nebeškem svetu ali v eteričnem kraljestvu in imajo telesa luči.

Vnebovzeti Mojstri prihajajo iz vsake dobe, rase, kulture in vere ter so združeni v tako imenovano »Veliko Belo Bratstvo«. Izraz »belo« nima nič opraviti z raso, ampak se nanaša na zaslepljujočo belo svetlobo, ki obdaja njihova telesa.

Vnebovzeta bitja so popolnoma svobodna in so brez kakršne koli omejitve. Sami izbirajo kje v Univerzumu bi radi služili. Lahko se odločijo, da nadaljujejo z delovanjem na Zemlji za dobrobit človeštva, lahko obiščejo druge svetove ali vstopijo v stanje večne sreče. Mnogi Vnebovzeti so se odločili ostati povezani z dušami na Zemlji, da bi nas vodili na duhovni poti samorazvoja, ki so jo sami že uspešno prehodili. So resnični učitelji človeštva, ki usmerjajo in vodijo duhovni razvoj tistih bitij, ki si želijo združitve z Božansko zavestjo ali Bogom.

Ti Mojstri življenja delujejo tako, da nas vodijo in usmerjajo na poti do mira, resnice in razsvetljenja. V eteričnem območju okoli Zemlje imajo duhovne templje ali univerze, v katere se lahko hodimo učiti. V to sfero potujemo v svojih eteričnih ali finosnovnih telesih, med tem ko naše fizično telo spi. V templje luči lahko gremo tudi zavestno, da prejmemo luč, zdravljenje, blagoslov in navodila, ki nam bodo pomagala v našem vsakdanjem življenju in pri doseganju našega edinstvenega življenjskega namena in poslanstva (Vnebovzetja ali Vnebohoda).


Sedem Mojstrov upraviteljev žarkov

Sedem Mojstrov upraviteljev žarkov so Mojster El Morya, Mojster Lanto, Mojster Paul the Venetian, Mojster Serapis Bey, Mojster Hilarion, Mojstrica Nada in Mojster Saint Germain pod vodstvom Maha Chohan-a.

Prvi dan leta 1986 je Gautama Buddha naznanil: »Sedem Mojstrov upraviteljev žarkov je dobilo dovoljenje s strani Gospodarjev Karme, da odprejo templje Luči oziroma Univerze za duhovno rast, v eteričnem območju (kraljestvu), ki se nahaja v zgornjem delu Zemljine atmosfere. Univerze ne sprejmejo nekaj ali sto, ampak tisoč ali več tisoč učencev Luči, ki radostno želijo nadaljevati na poti samorazvoja Mojstrstva z uporabo Sedmih žarkov, še posebej prvega in sedmega žarka.«

1. žarek, Mojster El Morya
2. žarek, Mojster Lanto
3. žarek, Mojster Paul the Venetian
4. žarek, Mojster Serapis Bey
5. žarek, Mojster Hilarion
6. žarek, Mojstrica Nada
7. žarek, Mojster Saint Germain


Ostala Vnebovzeta bitja in bitja Luči

Mojster AfraMojster Merlin
Boginja AfroditaBog in Boginja Meru
Boginja AmaterasuMojstrica Meta
Mojster BabajiBog Oromasis
Boginja Bela TaraBoginja Oshun
Boginja BrigitaMojster Paramahansa Yogananda
Boginja DanaBoginja Paravati
Boginja DianaMojster Pariza
Bog GaneshBoginja Resnice Pallas Athena
Mojster Gautama BuddhaMojster Saint Francis
Bog HimalajaKralj Salomon
Boginja HinaMojster Sanat Kumara
Bog HorusBoginja Sarashvati
Mojster IgorBog Shiva
Boginja IsisBog Surya
Mojster JesusBoginja Svobode
Mojster KathumiBog Švicarskih Alp
Bog KrishnaBog Tabor
Mojstrica Kuan YinVeliki božanski usmerjevalec
Boginja LakshmiMojstrica Venera
Mojster LanelloBog Vishnu
Mojster MaitrayaBoginja Zelena Tara
Boginja Manjushri
Mojstrica Marija Magdalena
Mojster MelchizedekMisel dneva

"Man often becomes what he believes himself to be. If I keep on saying to myself that I cannot do a certain thing, it is possible that I may end by really becoming incapable of doing it. On the contrary, if I have the belief that I can do it, I shall surely acquire the capacity to do it even if I may not have it at the beginning." - Mahatma Gandhi